Where do I begin / To tell the story of how great a life can be / Where do I start?

Pahoittelen katoamistani maan alle. Meni kevät, meni kesä ja tuli syksy - kaikki tuo on oikeastaan yhtä pitkää putkea. Putkessa tosin oli mutkia. Yhdessä mutkassa jäin töistä pois (järjestelin itseni ulos - järkevääkö, eh?), toisessa mutkassa järjesteltiin parisuhteen sääntöjä, kolmannessa päätin alanvaihdosta.

Nyt olen kotona ja teen mitä aivot vaativat. Fyysinen kunto on huonontunut viime keväästä (en tehnyt kesällä juuri mitään), mutta pää voi paljon paremmin. Ideoin kaikkea käsityöhön liittyvää ja lisäksi olen tehnyt koulutusmateriaalia työvoima- ja yrittäjäkoulutuksiin. Välillä päivät menevät vain ohi...

Ykköseltä tuli just uusinta Härkää sarvista-ohjelmasta, jossa vankilasta vapautuneelle kerättiin ohjeita siviilielämässä selviytymiseen. Haluaisin saada itselleni samanlaisen intervention, jotta saisin määritellyksi suunnan tekemisilleni. Työkkärissä tosin suositeltiin minulle hengitystaukoa, ehkä minun pitää uskoa sitä...

Yritän lähiaikoina ottaa omaa härkääni sarvista sen verran, että saan taas kuvattua tekemisiäni. Olen erittäin ylpeä kauniista pikkupihastamme ja kierrätyskankaista tehdyistä kasseista. Ja onhan tuo Viivikin suloinen... =) Tässä linkki Facebookin albumiin, johon keräsin pari kuvaa Viivistä.

Uusia kiinnostuksen kohteita ovat sieniruoat ja perinnekäsityöt. Sain mummolta kuivattuja kanttarelleja ja niistä tuli mielettömän hyvä kastike!

Kanttarellikastike (2-4:lle)

Nokare voita
1 pieni sipuli silputtuna
n. 2 rkl kuivattuja kanttarellejä (tuoreita kanttarellejä pari desiä)
2-3 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria rouheena

Kuullota sipuli voissa, murenna kuivatut sienet käsiesi välissä suoraan kasariin (jos sienet ovat tuoreita, laita ne kasariin pian sipulien perään). Lisää kerma. Mausta reilulla suolalla ja pippurilla. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä ilman kantta ainakin 10 min. Tarkista maku ainakin kerran keittämisen aikana. Valmis kastike on paksua, lusikoitavaa ja todella herkullista!

Kanttarellikastike käy moneen ruokaan, itse kokeiltiin sitä pihvien ja uuniperunoiden kanssa.