Käytiin tosiaan reissussa tuon ukon kanssa. Ihan vaan kaks yötä oltiin poissa, mutta kun ottaa tarpeeksi rennosti niin lyhyempikin loma riittää. Suunnattiin siis Helsinkiin ja Tallinnaan, kummassakin yksi yö.



131744.jpg

Tässä ensteks Korkeasaaren apinoita. Yks noista nuoli oikealla olevaa ovea vaikka kuinka pitkään. Liekö ees maistunut hyvältä.


131746.jpg
Nämä otukset puolestaan antovat näytteen kuinka parisuhteessa eletään. Naaras käy tarpeillaan ja samalla hetkellä uros tarttuu tilaisuuteen ja lähtee haistelemaan hännänalusta. Naaras lähtee kälppimään pois, mutta uros yrittää hypätä selkään. Naaras antaa pienen näpäyksen, jolloin uros putoaa naaraan selästä. Uros yrittää vielä liehitellä, mutta kyllästyy pian esileikkeihin ja painuu muualle. Naaras päästää tyytyväisen hirnahduksen ja näyttää vähintäänkin tyytyväiseltä erävoittoon...

131754.jpg
Kauniilla ilmalla oli mukava istua laivan kannella koko matka Helsingistä Tallinnaan

131752.jpg
Oltiin syömässä Tallinnan vanhassa kaupungissa ravintolan terassilla kun silmiin osui tämä ovi epäilyttävän korkealla puomeineen päivineen. Tuntia aiemmin oltiin käyty tutustumassa näyttelyyn jossa oli keskiaikaisia kidutusvälineitä. Näyttelystä lähdettiin kesken kaiken pois, sillä en pystynyt olemaan niitten välineitten ja kuvien keskellä kauempaa. Huolimatta kuitenkin tämän mestauspaikan läheisyydestä italialaisen ravintolan gorgonzolapizza oli niin hyvää ettei sitä voinut jättää lautaselle. Uskomatonta teräsvatsaisuutta multa!

131755.jpg
Tallinnan mallin Bronx :)

131756.jpg
Aamulla opettelin käyttämään kameraa ja kuvasin illalla saamaani ruusua jonka kuljetin kotiin asti vesipullosta näpräämässäni kuljetussuojassa.