Juupa. Taas se nähdään että minkä nuorena oppii sen vanhanakin jotenkin hahmottaa.80893.jpg

Jostain sain innostuksen kaivaa viulu taas kerran esiin. Itse asiassa hinku on ollu melko palava siitä asti kun selvis että tässä meidän uudessa kodissa on haukunkestävät äänieristeet naapureihin päin.
Aikanaan olin tosiaan niin arka soittamaan etten uskaltanu harjoitella kotona ja tästä syystä menestys musiikkikoulussa jäikin aika kehnoksi. Nyt sitten sain huudettua huuto.netistä ittelleni nuotteja. Eilen tippui postilaatikkoon F. Mendelssohnin Bryllupsmarsch. Yllättäen se oli monimutkainen vähän joka kohdasta joten siirsin sen hetimiten arkistoon. Kaivan sen esille sit kun taitoa on vähän karttunut. Nuo nuotit kun pääasiassa on sovitettu pianolle niin viululle niitä joutuu aina vähän säätelemään...

Doh. Tänään tuskailin Tuomakselle töistä tullessa että ois niin kiva soittaa viulua mut kun ei ole nuotteja. Heti kun pääsin tuota sanomasta niin postilaatikosta löytyi tämä miun toinen huuto: Fazerin Pop tänään vol. 11. Tuolloin 70-luvun lopussa on soitettu niin selkeillä nuoteilla että niihin pääs heti kiinni. Kaivoin siis viulun taas esiin ja näppäilemällä tapailin Take me high:n (tuttavallisemmin Moi moi vain) säveliä. Tulos oli kuitenkin masentava. Viulun jokainen kieli oli ainakin kakskymmentä sävelaskelta pielessä ja sävelkorvaa ei oo sen vertaa että oisin saanu a:n ees jotakuinkin kohdalleen. Tähän meinas tyssätä harjoittelun riemu.

Nykyajan McKiiveri eli Mr. Google tuli kuitenkin tässäkin apuun. Hakusanalla "äänirauta" löytyi jonkun puolituntemattoman säveltäjän hätäapuna tekemä puolen minuutin mittainen a. Tällä hätäavulla sain viulun jotakuinkin vireeseen ja pääsin soittelemaan. Parin tunnin soittelun jälkeen meni Moi moi vain jo kohtuullisen hyvin tilanteen huomioonottaen. En kuitenkaan heti kahdeksan aikaan malttanutkaan laittaa viulua koteloon vaan piti vielä vähän kokeilla tuota Freemanin klassikkoa "Kaksi lensi yli käenpesän". Sekin meni tunnistettavasti joten odotukset on tälle illalle ylitetty moneen kertaan.

Noissa kummassakin kappaleessa on se etu että rytmi on jotakuinkin samanlainen tahdista toiseen, vain sävelkorkeudet vaihtelee. Eli voi siis keskittyä enemmän vasemman käden sormiin ja näin ollen on mahdollista saada inhimillisen kuuloista soitantaa jo pienellä harjoituksella.

Tänään saatiin muuten sauna taas käyttöön. Olihan se kuivumassa liki kuukauden sen kosteusvaurion jäljiltä. Nyt on kiuas kuumana ja siideri kylmänä ja tässä neidissä on iloa ja onnea niin kovin että on ihan pakko pomppia!!!