Kesäloman alkaessa kirjottelin pikkupaniikista mitä tulee lomailuun. Että miten sitä osaisi lomailla ja löhöillä hermot taas kuntoon. Noh, viikkohan tässä on vasta takana eikä voi oikein sanoa että hermot vielä olisi parantumassa, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa.

Viime viikon kulutin ommellen, neuloen, suklaata syöden ja äänikirjoja kuunnellen. Tällä viikolla yritän ottaa mukaan vähän lenkkeilyä jos siltä lähtee tuntumaan. Ja anoppi soitti kutsua vattupuskien kimppuun. Ehkä otan mukaan pari dekkaria, todennäköisimmin pari Poirottia, ja suuntaan miehen ja koiran kanssa anoppilaan. Siellä voi löllötellä seurassa. Sit kun haluaa taas löllötellä yksin, vois palailla kotiin. Ommella hiukan ja taas löllötellä.

Ostin viimesellä työviikolla Suomalaisesta Kirjakaupasta Sinuhe, egyptiläisen äänikirjana. Jollain lukiokurssilla tuo oli suositeltavien luettavien listalla, mut en ikinä saanu aikaseks, se kun on niin tuhottoman paksu ja takakansi ei oikein houkutellut. Nyt oon kuunnellu pari levyä Sinuhea ja kai se on jollain tavalla valottanut tämän teoksen klassikkoleimaa. Ihan kiva sitä on kuunnella, ehkä se on jopa helpommin ymmärrettävissä kuin Tuntematon Sotilas. Vaikka Tuntemattoman taustatapahtumathan PITÄISI olla hallussa jo peruskoulun historian tunneilta, mutta ei se silti aukene kovin helposti. Heti äänikirjan ekalla tai tokalla levyllä oli hieno kohta. Siinä kuninkaallinen kallonporaaja kertoi työstään: jos onnistuu vahingossa parantamaan yhden sadasta poraamalla kalloon ja kaivamalla aivoja, hän saa entistä enemmän rikkaita sairaita ja rikkaita hulluja parannettavakseen, sillä heidän perinnöllään on jo ottajia. Yleensä nämä potilaat kuolivat viimestään kolmen päivää operoinnista. Sellasia kidutusmenetelmiä siihen aikaan.

Yksi miuta näissä entisaikaan paneutuvissa kirjoissa ihmetyttää. Niissä yli kymmenen menevät luvut ilmoitetaan hassusti: esim. viisi kolmatta. Onko se silloin 25, eli viisi kolmatta kymmentä vai onko se 35 tai 53? Ja mistäköhän tähänkin ongelmaan saisi ratkaisua?

Ai niin. Saatiinhan myö viime viikonloppuna armottoman paukutuksen ja jyrryytyksen jälkeen terassikin kuntoon. Grillikin ostettiin ja nyt sitä vois hyvin opetella kalan grillausta. Jos vaikka jo tänään...